12222649_criAmOoJ84dDQLxeb4ks8qXr5F3NV7f

LA

STORIA

giovanni_longo_0016a97_edited.jpg

Da Gianni...

Van “da Gianni” naar “L’Osteria”

 

Uit de havenstad Bari (net boven de hiel van de Italiaanse laars) arriveerde Gianni Bombini in 1963 in België. Na tussenstations in Leuven en Gent startte hij vijftien jaar later op de Grote Markt in Kortrijk zijn Italiaans restaurant, op het moment dat bij lekkerbekken Italiaans nog lang niet zo populair was als nu.

 

Zijn “da Gianni” - eerst op de Grote Markt, later op de Graanmarkt – groeide al snel uit tot een begrip voor kenners. Dat deed vanaf 1993 ook zijn “Osteria” op de Grote Markt.

 

Acht jaar heeft Angelo Bombini, nu de “patron” in L’Osteria, bij zijn vader het vak geleerd, al bleef hij onverpoosd ook studeren voor kok. L’Osteria, Italiaans voor: eethuisje, nam hij begin 2004 van vader over en ondertussen heeft hij er zijn eigen accenten in gelegd.

 

De stijl van L’Osteria is onvervalst Venetiaans: lambriseringen, deurstijlen, spiegels en andere decoratie ademen de sfeer van de Dogenstad. Op de tafels getuigen de kaarsen en de smaakvolle schotels van de verfijning die ook Venetië uitstraalt.

 

Geen wonder dat de vijftig plaatsen binnen en de veertien zetels op het terras - met zicht op het historische hart van Kortrijk - heel druk worden bezet.